Преди да се подложите на процедура с ботокс, прочетете това

Чудите се дали да се подложите на ботокс, за да се справите с бръчките тип пачи крак? Вече получихте необходимата консултация и сте напълно наясно, че единствено ботоксът може да разреши проблема с гневната бръчка между веждите? Или просто нямате търпение да се подготвите подобаващо за предстоящите зимни празници с по-свежо, гладко и изчистено от хоризонталните бръчки по челото лице?

В действителност, ботоксът е процедура, която успешно се справя с всички тези признаци на стареене не просто ефективно, но и в дългосрочен план. Често дори ботоксът е единствената ви опция за справяне с конкретни фини линии. Същевременно, тук говорим за сериозна дерматологична процедура. Преди да си запишете час за ботокс, добре е да сте наясно с всичко, свързано с терапията.

Съветваме ви да прочетете  следващите редове и съвети непосредствено преди да се обадите за консултация или директно за ботокс процедура. Така ще сте наясно с крайния резултат и ще избегнете разочарованието, а освен това и ще се осведомите за евентуалните странични ефекти и противопоказания.

Преди поставяне на ботокс е необходимо двуседмично въздържание от:

  • Прием на аспирин и всички производни на него медикаменти. Ибупрофенът също трябва да се спре за минимум 14 дена преди поставянето на ботулинов токсин.
  • Терапия с витамин Е, включително и козметични продукти за външна употреба с него. Същото важи и за използването на добавки и мазила с гинко билоба, вечерна иглика, жен-шен и вратига.
  • Препоръчва се да не се прекалява и с директната консумация на чесън, както и с козметични продукти, с висока концентрация на подправката.

Тези препоръки се налагат поради факта, че повечето от изброените вещества водят до спад в кръвосъсирването, което на свой ред повишава сериозно риска от образуване на хематоми след ботокса.

Поне два дена преди процедурата, не консумирайте и алкохол. Той може да намали действието на локалната упойка, а от тук и да се появи силна болка при инжектиране на ботокса.

24 часа преди терапията е добре лицето да не бъде третирано с високо концентрирани киселини и активни съставки за поддържане на чиста кожа. Явете се в клиниката без грим с добре почистено лице (за целта се препоръчват продукти с неутрално pH).

Ботоксът е недопустим и противопоказен при:

  • Бременност
  • Кърмене
  • Наличие на инфекция в лицевата част и зоната на деколтето и шията

За всеки случай по време на консултацията за ботокс коментирайте със специалиста своя личен здравен статус. Опишете сегашното си здравословно състояние, скорошни боледувания  и лечения, на които сте били подлагани, наличието на хронични заболявания и евентуалния прием на лекарства и хранителни добавки. Тази дискусия ще намали риска от усложнения, редуциране на ефекта от ботокса и възможните странични ефекти.

Ботоксът всъщност може да ви разочарова с някои странични ефекти:

  • Токсинът бутолин може да предизвика алергия, изразяваща се в задух, сърбеж и леки локални кръвоизливи. За щастие, тя отминава бързо след прием на стандартни противоалергични препарати, но и дава ясно да разберем, че за в бъдеще трябва да забравим тази анти-ейдж процедура.
  • Усещане за опъване и раздразняване на кожата. Този страничен ефект преминава за няколко дена. Обикновено, веднага след него се появява и реалният резултат от ботокса. Трябва да знаете, че ефектът на процедурата е видим след около седмица.
  • Замаяност. Това е много рядко срещан страничен ефект. Ако наблюдавате такъв, незабавно се свържете с лекуващия си лекар.

Ако ви е страх, ето няколко факта, които ще ви мотивират да загърбите съмненията си!

На първо място, трябва да знаете, че процедурата е напълно безболезнена. Няма да усетите никакъв дискомфорт, включително и след инжектирането. Нещо повече – ботоксът трае не повече от 15 минути. Много дами дори се подлагат на процедурата в обедната почивка и се връщат в офиса, без да изпитват затруднения да извършват регулярните си задължения. Ботоксът има доста положителен ефект върху всякакъв тип бръчки, но най-хубавото при него е, че този ефект може да се задържи до половин година, а понякога и повече! Ботоксът е страхотна подмладяваща и разкрасяваща процедура за жените над 35 години. Вече няколко десетилетия наред той е любимата терапия за изглаждане на лицето на световноизвестни звезди като легендарната Шер, уникална Мадона и дори секскапилният Майкъл Дъглас. Така че, да, скъпи господа, ботоксът е подходящ и за мъже!

Вашият коментар