10 въпроса и 10 отговора за дермалните филъри

Дермалният филър е сред най-популярните и любими естетически процедури на съвременни жени, търсещи бърз и сравнително дълготраен ефект за подмладяване, изглаждане и освежаване на кожата. Това е терапия с изключително нисък коефициент на опасност и риск за лицето, а освен това не създава никакъв последващ дискмфорт по време на възстановителния период. Нещо повече – самото инжектиране на филъра не е придружено с болка, а се усеща като леко убождане, което си заслужава, защото резултатите са видими почти веднага!

Но това, вероятно, е информация, с която сте наясно. Щом сте попаднали тук, значи имате представа за същността на дермалните филъри. Днес обаче решихме да задълбочим темата. Ще ви запознаем с десетте от най-често задавани въпроси в кабинета по естетична медицина, свързани с филърите, респективно ще ви дадем и точните отговори за тях. В последствие, новите факти, които ще научите за дермалния филър, ще ви дадат повече смелост и кураж да си запишете час за тази прекрасна процедура още днес!

Какво се инжектира?

Отговор: В 90% от случаите става въпрос за висококачествена хиалуронова киселина или колаген. Действието им е комплексно за кожата – хидратиращо, изглаждащо, запълващо (и за белези, и за фини линии и бръчки), възстановяващо и стягащо. На практика, във всяка аптека можете да закупите продукт с тази задължителна за почти всеки тип кожа киселина. Но с инжектирането на хиалуронов или колагенов филър, нейното действие е в дълбочина и с до 80% по-висока ефективност за епидермиса и клетките.

Каква е гаранцията, че няма да ме боли?

Отговор: Гаранцията е почти 100%, тъй като преди процедурата се поставя локална упойка. Става въпрос за стандартен лидокаин. Важно е да сте сигурни, че не сте алергични към него преди процедурата.

Само бръчки ли се третират с дермален филър?

Отговор: Напоследък все повече жени постигат страхотен резултат с филъри върху областите, засегнати от агресивно акне, което макар и излекувано е оставило поражения под формата на белези.

Всеки ли може да поставя дермален филър?

Отговор: Процедурата включва инжектиране на активни агенти и поставяне на упойка, поради което е крайно нежелателно да се извършва в домашни условия. Филърите задължително трябва да се поставят от медицинско лице.

Колко време трае ефектът?

Отговор: Спорно е да се говори за еднозначен отговор. Обикновено, с първия филър се вижда резултат, но той няма да трае повече от няколко седмици, поради което се изисква повторно инжектиране. С течение на времето кожата се подобрява и се препоръчва поставяне на филъри поне на 3-4 месеца за дълготраен свеж вид на лицето.

Какво не бива да правя след поставяне?

Отговор: Въпросът задължително трябва да се изкоментира със специалиста, който ви го поставя поради спецификата в състава на различните марки хиалурон или колаген. Стандартните препоръки обаче са забрана за посещение на солариум, повишен прием на вода за около седмица след процедурата и никакъв грим до 10 часа след нея.

На 25 години съм, мога ли да поставя филър?

Отговор: На практика, няма противопоказания за дермалните филъри, свързани с възрастта. Реално погледнато, третиране на бръчки на толкова млада възраст е безсмислено. Тъй като обаче филърите се ползват и за друг ефект – освежаване, попълване, изглаждане и третиране на белези – те са напълно допустими и за хора под 35-годишна възраст, която е и началната възраст за анти-ейдж процедури.

Има ли такова нещо като пристрастяване?

Отговор: Физическа зависимост не може да има от никоя от съставките на филърите. Друг е въпросът, че много жени се „пристрастяват“ към грижите за външния си вид. Реално обаче със същия ефект те могат да развия „зависимост“ към всякакви други процедури – ботокс, почистване на лице, кислородна терапия и дори прекомерно използване на козметични продукти.

Има ли подходящ сезон за поставяне?

Отговор: Съвременните дермални филъри са подходящи за всички сезони. Мит е, че те са противопоказани за летния сезон поради силното слънце. На практика, използването на слънцезащита с висок фактор е съвет, който всяка дама трябва да осмисли без значение дали се подлага на конкретни естетически процедури, бори признаци на напредналата възраст или просто поддържа кожата си с бистър и равен тен.

Какво да избера временен или перманентен филър?

Отговор: Перманентните филъри са забранени на много места по света поради високия риск от страничните ефекти, които води. Въпреки че резултатите им са дълготрайни, те не се препоръчителни. Временните филъри са далеч по-безопасният вариант, защото включват естествени съставки, които се разтварят в епидермиса без да водят до никакви трайни нежелани последствия.

А вие имате ли въпроси за дермалните филъри? Ще ви отговорим на тях с удоволствие. Запишете час за консултация при нас още днес!

5/5 - (8 гласове)

Вашият коментар