Ботокс

Ботокс – доказаният метод, спиращ времето за вашето лице

В световен мащаб ботоксът продължава да се нарежда на първо място по желан и използван анти-ейдж метод. Въпреки че революционните процеси в дерматологията са не просто постоянни и бързо въвеждани в студията за красота и медицинските екипи като нашия, дори по-малко болезнени и инвазивни процедури не могат да изпреварят ботокса по популярност. Причината, разбира се, е една и тя е напълно логична. Ботоксът притежава висока ефективност както със справянето на вече видими несъвършенства по кожата, така и в превенцията срещу нови следи на стареенето.

Ботокс – що е то?

Ботоксът представлява процедура за справяне с бръчки от различен тип и „възраст“, при която се инжектира нервнопаралитично комплексно вещество. В състава му основният действащ агент е така нареченият ботулинов токсин (от тук произлиза и името на интервенцията). Ботулиновият токсин се дефинира като мускулен релаксант. Ефектът му действа парализиращо върху някои групи мускули. От една страна, те се отпускат, а кожата видимо се заглажда, но от друга страна се постига и нежелано бъдещо стареене на кожата. Пациентите, които за първи път си поставят ботокс, най-често, са притеснени от факта, че в организма им попада някакъв тип токсин. Трябва да отбележим обаче, че страничните му ефекти не са животострашаващи. Нещо повече – ботулиновият токсин се използва в редица други медицински, различни от дерматологично-естетичните, терапии, включително и при деца – например за лечение на мускулни крампи, двойно виждане и кривогледство, мигрена, увеличена функция на потната жлеза, аномалии, свързани с пикочния мехур или червата.

Ботоксът – с какво ще ми помогне?

В естетичната медицина ботокъст се свързва главно с попълване на бръчки. Обикновено, ботоксът постига изключително добри резултати не само при дребни, но и при средни и силно изразени несъвършенства по кожата. Ботоксът действа много по-ефикасно от дермалния филър, поради което се препоръчва и за по-стари бръчки. Това е и най-успешната процедура срещу мимически бръчки. Например, така наречената „гневна бръчка“, появяваща се в зоната между очите, непосредствено над носа, може да бъде запълнена едва с една ботоксна процедура. Същото важи и за ефекта „пачи крак“, който се появява с времето в зоната около очите. И макар терапията с ботокс да е временна, тя дава доста бързо и изключително задоволяващи резултати до три дена след извършването.

Какво трябва да знаем за терапията с ботокс?

След предварителна консултация с наш специалист вие ще получите ясна представа за това какво можете да очаквате като ефект от инжектирането с ботулинов токсин. Обикновено, терапията с ботокс протича по следния начин:

  • Преглед от наш специалист. По време на прегледа ще ви бъде дадени насоки за това какво да избягвате преди процедурата – например, прием на дадени лекарства и хранителни добавки.
  • Предварителна подготовка на лицето, включваща щателното му почистване.
  • Инжектиране на ботулинов комплекс с изключително тънка игла. Тя не предизвиква болка. Такава е възможна и то в минимална степен само при хора с изключително нисък праг на болка.
  • Заемане на легнала, изправена позиция в рамките на до половин час след процедурата.
  • Видимият ефект настъпва до 3 дни, като най-осезаемо той се наблюдава след 2-3 седмици. През първите дни могат да се наблюдават малки хематоми и синини, които отшумяват с времето.
  • Ботоксът е добре да се повтаря на всеки 4-6 месеца за траен ефект.

В центъра ни по естетична дерматология ще ви дадем допълнителни разяснения при нужда, ако сте готови да преобразите лицето си и да спрете времето с ботокс – най-сигурната и желана напоследък процедура за справяне с бръчките.

Цени

10 лв. за единица ботулинов токсин в зони чело, гневна бръчка и около очите.