Мезотерапия

Мезотерапия – процедурата на младостта

Мезотерапията за лице е една от най-нашумелите напоследък дерматологични процедури, които може да даде реално решение за редица недостатъци в модерната козметология. Наричат я още дерматологичен коктейл за красота, защото едновременно постига няколко ефекта по посока на подобряване на кожата и защото действието й се дължи на уникален комплекс от полезни съставки, инжектирани директно в епидермиса.

Какво е мезотерапия?

Мезотерапията представлява изцяло безболезнена процедура с почти никакви странични ефекти и необходимост от продължително възстановяване. Интервенцията включва инжектиране с много тънка игла на предварително съгласуван между пациента и медицинското лице комплекс от полезни съставки и витамини, които са в най-доброто съотношение и концентрация в зависимост от проблема и индивидуалното състояние на кожата. Обикновено, първите видими резултати настъпват още през първата седмица, а ефектът на трае минимум половин година, а в много случаи и до две години.

Популярността се дължи от една страна, на всестранното й действие и възможността да разреши редица проблеми и то не само по лицето, но и по тялото, а дори и в случай на проблеми като косопад, и от друга на нейната безопасност. Това, което се инжектира на пациента, е коктейл от полезни съставки, регенериращи, хидратиращи, изглаждащи и дори лекуващи кожни проблеми от всякакъв тип. Обикновено, става дума за хиалуронова киселина и витамини.

Кога да се подложа?

Както вече ви споменахме, намира широко приложение в дерматологията и естетичната медицина. Безвредният й за кожата и организма комплексен ефект дава възможност дори на пациентите да разрешат едновременно няколко кожни проблема. Обикновено, в нашия център за естетична медицина препоръчваме инжекционна мезотерапия в следните случаи:

 • Заличаване на белезите, включително от тежко акне, или поне намаляването им до степен, в която могат да бъдат замаскирани с грим
 • За попълване на бръчки, като при първи и по-фини бръчки, процедурата може да има максимален ефект
 • За цялостно озаряване на кожата – уеднаквяване на тена и справяне с дребни пигментни петна и тъмни кръгове в следствие на слънчевата светлина или кожно заболяване
 • За моментно разкрасяване с комплексен ефект – стягане, хидратиране и общо ревитализиране на лицето
 • За справяне с косопад
 • За премахване на мазнини и целулит по кожата
 • За общо стягане на повяхнала и отпусната кожа както на лицето, така и тялото
мезотерапия ползи
Мезотерапия – преди и след

Какво да очаквам?

Процедурата, освен че е безболезнена, е и изключително бърза. Трае до половин час най-много в зависимост от големината на третирания участък. Преди терапията не се изисква никаква специална подготовка от вас, като нашите специалисти сами предварително ще почистят кожата за 100% стерилност преди инжектиране на витаминния комплекс. Мезотерапията за лице не води до усложнения. От нея не остават белези и не се изисква в допълнителна грижа за възстановяване.

Единствените странични ефекти биха били синини и леко зачервяване. Те отшумяват сами до максимум два дена. Имайте на предвид, че за разлика от ботокса, например, мезотерапията е от няколко етапа, тоест за максимален и задоволителен резултат инжектиранията са от 3 до 6 през 1-2 седмици. Нашият екип от професионалисти ще ви консултира с индивидуално отношение и ще назначи най-добрия план в зависимост от проблемите и очакванията ви!

Тайната на гарантирания успех

Мезотерапията не е лечение, но дава положителни резултати върху остатъчните белези след продължително третиране на акне или шарка по лицето. Всъщност, ако трябва да сме точни, извън естетичната медицина, мезотерапията може да намира приложение и като терапия в общата медицина. Тя се препоръчва за лечение ставни, гръбначни и болести на опорно-двигателния апарат. Мезотерапията не е нито лифтинг, нито ботокс, но пък подмладява видимо кожата с няколко години и то не само по посока премахване на фини линии и бръчки, но и като освежаваща процедура за изтощена, дехидратирана, токсикирана от мръсния въздух и тежките климатични условия кожа.

Мезотерапията не е някаква магия и е редно да ви кажем от сега – тя няма да направи чудеса, на които вие се надявате – но, със сигурност, ще подобри слоевете на кожата значително и видимо. Тайната на успеха е простичка – действа разнопосочно върху различен тип кожни проблеми и несъвършенства, защото използва различен тип и много на брой полезни за епидермиса вещества. Те са биологично активни и разградими, като в повечето случаи са антиоксиданти и витамини. На практика използваните вещества зависят от зоната, която ще бъде третирана и от търсения ефект. Това е и причината мезотерапията да се възприема като лечение.

Реално обаче процедурата е лека, безболезнена и препоръчвана като поддържане на кожата в добро състояние, поради изискването да се правят периодично по няколко курса.

Разлики според третираната зона

Мезотерапия се препоръчва както за лице, така и за тяло. В зависимост от това различие съществуват различни комплекси от полезни вещества, които се вкарват дълбоко в епидермиса. Самото извършване на процедурата обаче е едно и също и при приложение върху вашето тяло, и при това върху кожата на лицето. Тук трябва да отбележим, че минималният дискомфорт, които някои пациенти биха могли да изпитат според техните мнения, се появява главно при процедура върху лицето, защото там кожата е по-чувствителна от кожата на вашето тяло.

Видове мезотерапия

 • Ревитализираща
 • Стягаща
 • При повишена пигментация
 • Почистваща
 • Антиоксидантна
 • Против косопад
 • Facecontour
 • Антицелулитна
процедура мезотерапия
Процес на процедурата мезотерапия

Цена

ЗонаЦена за 1 процедура
Лице140 лв.
Лице и шия210 лв.
Лице, шия и деколте280 лв.
Коса120 лв.

Безплатна консултация

За да не нарушаваме спокойствието по време на процедурите, предпочитаме първоначален контакт през e-mail. Ще се свържем с вас по телефона максимално бързо след това и ще можете да се възползвате от -10% отстъпка!

  Запознат съм и се съгласявам с Политиката за защита на личните данни.