Скинбустери за подмладяване и хидратация

Революционна техника, връщаща естествената красота

Не сте чували за модерните скинбустери? В това няма нищо странно или нереално. Всъщност, скинбустерите са една от големите и последни новости в естетичната медицина. Те представляват уникален революционен метод за възвръщане на естествената красота. Функцията им съвсем накратко е цялостно общо подобряване на кожата.  

Какво точно представляват скинбустерите?

Те разкриват една напълно нова, но доказала се с висока степен на ефективност, авангардна техника за разкрасяване. Скинбустерите, сами по себе си, представляват стабилизирана форма на хиалуронова киселина – във висока концентрация. В основата на тази формула може да присъстват и други вещества, но те са помощни. Главната функция – подмладяваща и разкрасяваща – я изпълнява именно хиалуроновата киселина.

За хиалуроновата киселина и кожата

Всички знаем, че с годините концентрацията на хиалуронова киселина, еластин и колагена в кожата на лицето, а и на тялото, макар и в не толкова видима степен, намалява. Освен възрастта, за това действие вина имат и вредните фактори от външната среда, както и влиянието на слънчевите лъчи върху епидермиса. В следствие на това, кожата започва да придобива уморен и състарен вид.

Замисляли ли сте се обаче защо е така? Причината, всъщност, е много проста. Кожата е дехидратирана. Нормалният хидробаланс в епидермиса може да се поддържа с помощта на хиалуроновата киселина, но за съжаление повърхностното третиране, тоест с мазане на крем или серум, съдържащ веществото, ефектът е слабо забележим, а освен това и значително краткотраен. В основата на впечатляващото действие на скинбустерите стои именно тя, нейно величество хиалуроновата киселина. Освен дълбока хидратация, към свойствата й можем да причислим и следните ефекти върху кожата:

 • Видимо подмладяване
 • Подобряване на еластичността
 • Заглаждане, в това число и
 • Заличаване на фини линии и бръчки
 • Тонизиране
 • Осезаем по-здрав вид на кожата
 • Сияние и избистряне на тена
скинбустери
Скинбустери – преди и след

Всички изброени свойства на хиалуроновата киселина са очаквани и постижими ефекти и от прилагането на skin booster върху кожата. Самото име на процедурата се превежда точно така – от английски skin (кожа) и boost (подсилвам). Уникалното в терапията е именно комплексното действие както по посока подмладяване, така и заздравяване и постигане на максимален краен резултат като повече блясък и по-свеж вид. Хидратирането в дълбочина изиграва и съществена роля в превенцията на бъдеща поява на бръчки и състаряване на кожата. А хиалуроновата киселина е отдавна всепризната съставка за нормализиране на дермалния хидробаланс.

За кого са подходящи?

Няма възрастови ограничения за процедурата. От ползите на скин бустери се черпят както мъже, така и жени. Предвид основната си подмладяваща функция обаче се приема, че терапията е подходяща за лица над 35-годишна възраст. Няма никакви противопоказания за прилагане и на по-малка възраст, стига лицето да е пълнолетно, разбира се. Силно се препоръчват при дехидратирана кожа, разширени пори, липса на еластичност, неравномерен тен, изморен вид или белези.

Още един плюс за този естетичен метод за разкрасяване е, че може да се прилага както на лицето, особено под очите, така и на други части на тялото, включително деколтето, шията, ръцете и други. Дерматолозите потвърждават, че скинбустерите успешно и без никакви странични ефекти могат да се съчетават и с други терапии – например, инжектиране на дермални филъри, мезотерапия, ботокс, радиочестотна терапия, различни видове пилинг и много други.

Как протича процедурата в детайли?

Терапията представлява инжекционна манипулация. Със специални – много тънки и фини игли – хиалуроновата киселина се вкарва в дълбочина в горния слой на кожата. Предварително медицински лица ще ви разяснят ефекта и действието на най-добрите скинбустерите. Имайте на предвид, че това е изцяло безболезнена процедура. Преди инжектирането на хиалуронова киселина в зоната на третираното място се поставя местна упойка. Нещо повече – освен всичко друго, процедурата е и изключително бърза. Тя не трае повече от половин час, като в това време включваме и предварително почистване на кожата и нанасяне на упойка. Ефектът е видим веднага след процедурата.

Странични ефекти са възможни, но те отшумяват значително бързо, до ден най-много. Сред тях са зачервяване, посиняване и подуване на третираната зона. Възможно е да настъпи и сърбеж, който също, изчезва след не повече от два дена. За най-добър и видим ефект се препоръчват няколко последователни процедури със скинбустери – около 3 през месец, а след тях по 1 поддържаща процедура на всяка половин година. Ефектът трае именно толкова – от половин до една година в зависимост от възрастта и нивото на хидратация в дермата, което се потвърждава и от потребителските мнения.

Разграничаване от подобни процедури

 • Скин бустер или мезотерапия? За разлика от нея, скинбустерите действат основно със силата на хиалуроновата киселина. Мезотерапията обикновено включва пълен комплекс от минерали, витамин и киселини, в това число и хиалуронова. Мезотерапията обаче е нехирургическа многоточкова процедура. Обратно, скинбустерите се инжектират и третират точно определена зона било то на лицето, или на друга част от тялото.
 • Разлика с дермалните филъри. Ако скинбустерите се използват за дълбока хидратация и всички ползи, които идват с нея, дермалните филъри служат за попълване, тоест за обем дали в случай на бръчки и фини линии, или на белези. Въпреки че и двете терапии включва хиалуронова киселина, разлика има и то в нейната концентрация. При скинбустерите тя е по-мека и фина, за да се разгради постепенно в кожата, като по този начин поддържа добро ниво на еластин и колаген.

За повече информация относно процедурата със скинбустери, нейното действие, ефект и странични ефекти, винаги сте добре дошли за консултация в нашия кабинет.

Цени

СкинбустерЦена
Pluryal Booster 1 ml280 лв.
Apriline Hydro 1 ml280 лв.
Restylane Vital350 лв.
Restylane Vital Light330 лв.

Безплатна консултация

За да не нарушаваме спокойствието по време на процедурите, предпочитаме първоначален контакт през e-mail. Ще се свържем с вас по телефона максимално бързо след това и ще можете да се възползвате от -10% отстъпка!

  Запознат съм и се съгласявам с Политиката за защита на личните данни.

  4.9/5 - (17 гласове)