Плазмотерапия

Плазмотерапия – новият път към красотата и обратно към младостта

Съвременната естетична медицина се развива и ние не можем да си позволим да изоставаме от последните иновации, които тя въвежда за постигане на млад, красив и свеж вид на лицето и цялото ни тяло. В нашия кабинет и сред нашия екип винаги е царяла тенденцията да бъдем в крак с последните актуални процедури, които да ви предложим, за да ви направим не просто по-хубави, но и по-уверени в себе си. Ето защо в нашето портфолио от процедури и услуги вече предлагаме и плазмотерапия.

Плазмотерапия представлява една от последните иновации в естетичните процедури. Позната още с термините вампирски лифтинг и плазмолифт, терапията не просто показва видими и дълготрайни резултати, но и е изключително безобидна, с никакви противопоказания и почти 0% странични ефекти. Нека ви запознаем в детайли какво може плазмотерапията и какво ще получи вашето самочувствие и себеусещане след нея.

Какво е плазмотерапия?

Най-характерното за плазмотерапията е това, че тя се извършва със собствените клетки на пациента. Ето защо много специалисти и досега продължават да наричат процедурата козметична. За тях е по-скоро биологично въздействие върху определена зона от човешкото тяло със собствен материал. Според други медицински експерти вампирският лифтинг е истинска новост в съвременната естетична медицина, защото тя представлява клетъчна терапия, тоест на практика несъвършенствата се коригират на клетъчно ниво, вместо повърхностно. Как точно обаче работи плазмотерапията? Много просто. За да постигне целите си, тоест за да коригира даден недостатък, специалистът използва клетки от вашата собствена кръв. Тук става дума обаче за прецизно определяне на конкретните клетки, защото се търсят тези, които са „генетично програмирани“ да заздравяват раните. След като се изземе достатъчно количество кръв, тя бива подложена на обработка, за да се извлекат правилните клетки, които в последствие ще бъдат инжектирани в избраната за третиране зона. Процедурата се извършва с изключително тънка и къса игла, а действието на инжектирания „коктейл от биоактивни клетки“ започва веднага.

PRP терапия – приложения

По какъв начин PRP терапията може да ни помогне да се чувстваме и да изглеждаме по-привлекателни? Истината е, че приложенията на тази революционна процедура с биоактивни материали съвсем не са малко. Нещо повече – лично според нас, тя ще намира все повече поле за изява в различни терапии и при различен тип несъвършенства по кожата и във външния ни вид. На този етап, плазмотерапията се препоръчва и действа доста ползотворно за:

 • Фини до средни и дори дълбоки линии и бръчки. На практика, процедурата може да се прилага върху всички зони на лицето – околоочен контур, устата, бузите, челото и не само, ами и по деколтето и ръцете.
 • Лифтинг ефект. Има сериозно предимство пред редица други естетични процедури поради факта, че постига максимално бързо стягане на лицевия контур. В допълнение, след терапията се наблюдава и значително намаляване на степента на отпуснатост на кожата.
 • Подмладяване и уплътняване на кожата. Както вече казахме, не е задължително с плазмотерапия да се третира само лицето. Процедурата с такъв търсен ефект може да се приложи по цялото тяло.
 • Околоочния контур и цялостното му освежаване. Не само ще намалите бръчките около очите, но можете да се справите и с недостатъци като тъмни кръгове, торбички, подпухналост.
 • Пигментация на кожата. Всякакви кафеви и червени петна се повлияват доста добре. Дори те да липсват, след процедурата се наблюдава видимо изравняване на тена, включително и при наличие на червеи петна и белези от прекарано тежко акне.
 • Скалпа на главата. Целта в такъв тип плазмотерапия е да се намали косопада, както и да се подобри структурата на косъма, като се действа от неговия зародиш, а именно фоликула.
плазмотерапия (PRP) (вампирски лифтинг)
Преди и след плазмотерапия

Съвместима ли плазмотерапията с други естетични процедури?

Плазмотерапията не само, че е съвместими с всички типове естетични процедури, но и в много случаи дори се извършва заедно с някои от тях. Така например, в практиката вече се говори за плазмотерапия с хиалуронова киселина и витамини, което на практика е комбинация между плазмотерапия и мезотерапия. Дори да сте си правили наскоро ботокс или да сте си поставяли дермални филъри, няма никакъв проблем да се подложите. Разбира се, задължително е специалистът, който ще ви поеме да бъде медицинско лице, да разполага с опит в терапията, защото тя е сравнително нова, и да установи липса на противопоказност. Както вече споделихме, риск от такава няма, но е възможно при наличие на инфекция в кръвта, процедурата да бъде отказана и неназначена до пълно излекуване от конкретното заболяване.

Какви резултати да очакваме?

Трябва да отбележим, че най-добри резултати след плазмотерапия ще забележите не веднага, а до около 3-4 седмици. Причината е, че тази PRP терапия изисква да бъдат активирани клетките с мощни биоактивни агенти, което й дава възможност да прогресира като ефект в бъдеще. От друга страна, максимални резултати се постигат с повече от една процедура. Разбира се, това винаги се преценя на място и строго индивидуално според търсените ефекти от специалист. На практика обаче най-често се назначава плазмотерапия през около един месец, а оптималният брой процедури е до максимум три. При по-леко изразени несъвършенства по кожата обаче е възможно да повтаряте процедурата само веднъж на половин година. Средно, резултатите след максимален брой процедури – три – се запазват до около година, а може и за по-дълго време.

Плазмотерапия (вампирски лифтинг) – предимства

Освен че е нещо ново, което все още не сме опитвали, това е терапия категорично печелеща одобрението на експерти в сферата и на красотата, и на биологията изобщо. Вижте част от най-ясно изявените предимства на плазмотерапията:

 • Автоложност. Казано на прост език, плазмотерапията набира такива популярност главно от факта, че инжектираните елементи са извлечени от самите нас, от нашия организъм. По този начин терапията е с 0% съмнения или подозрения за качеството на използвания материал и не е съпроводена с никакви притеснения за интоксикация или алергична реакция. На практика, няма как да се случи отхвърляне, защото тя включва ваш генетичен материал.
 • Ефектът е доста дълготраен. Но в същото време той може да се сравни с ефекта на сравнително скъпи и доста болезнени процедури, включително и подлагане на пластична операция и поставяне на ботокс.
 • Плазмотерапия може да се приложи при всеки. Тук няма рискове, следователно няма и причина да се откаже както на 20-годишна, така и на 70-годишна жена да бъде подмладена благодарение на собствените си клетки.
 • Универсалност на процедурата. От една страна, може да се комбинира с всяка друга естетична процедура, а от друга – тя може да се приложи за различен тип несъвършенства по кожата.
 • Безболезнена и сравнително кратка процедура. Трае не повече от един час, като тук включваме почистване на лицето и обработка на зоната с локални обезболяващи, за да се избегне риска от болка и дискомфорт по време на инжектирането.

Ако сте отворени към иновациите и търсите съвършенството, плазмотерапията определено е вашата терапия. Не се колебайте да ни потърсите, за да си запишете час за консултация с нашия отзивчив, винаги готов да изпълни вашите желания и професионално подготвен екип в София.

Очакваме ви!

Цена

PRP TRU Magellan – 1000 лв.

Безплатна консултация

За да не нарушаваме спокойствието по време на процедурите, предпочитаме първоначален контакт през e-mail. Ще се свържем с вас по телефона максимално бързо след това и ще можете да се възползвате от -10% отстъпка!

  Запознат съм и се съгласявам с Политиката за защита на личните данни.